Do’s en don’ts

Hier laat ik aan de hand van voorbeeldfoto’s zien waar je op moet letten bij het aanleveren van een foto van je dier of portret, want wat is nou een goede foto en wat niet? Ik zeg altijd: “hoe scherper de foto, hoe meer details ik in een tekening kan verwerken”. De ogen zijn de spiegel van de ziel. Mijn ervaring is dat dit een punt is wat heel zwaar mee weegt of de pastel van het dier straks zal ‘leven’. Zorg er dus voor dat die er mooi opstaan.

Een scherpe foto als hierboven is erg belangrijk.

Maar hoe krijg je nou zo’n foto mooi scherp? Maak de foto overdag, doe alle gordijnen open en zorg dat er zoveel mogelijk licht binnen komt. Ook een goede (telefoon)camera is belangrijk.

Zelf vind ik een foto die buiten is gemaakt nog mooier omdat je dan (meestal) de échte kleuren van het beestje goed kan zien.

Neem de foto van voren, niet te hoog of te ver weg. Bovenal, kies een foto waarbij je echt denkt ‘dit is zoals mijn dier is!” Een foto waar het karakter in naar voren komt.

Deze foto is goed