Hoe een tekening tot stand komt.

‘De ogen zijn heel belangrijk om goed te tekenen, dat is de ziel en het karakter van dier of mens’


 • Het voorbereiden

  Ik begin altijd eerst met een print van een foto van het dier of portret. Die houd ik altijd bij de hand en kan ik de lijnen al goed vastleggen op papier.

 • Het kijken

  Zodra dat klaar is begin ik met de kleuren uitzoeken. Dat is altijd even goed kijken, want er zit altijd meer (verassende) kleuren in dan je denkt. wist je dat ik voor een portret vaak ook de kleuren blauw, oranje, geel voor gebruik? En een zwarte vacht vaak aubergine, blauw en/of paars?

 • Het begin

  Vaak begin ik met de ogen. Dat is toch de ziel van het beestje, ze kijken je dan al gelijk aan als je bezig bent. Van daaruit werk ik dan ook verder.

 • Het controleren

  Als het begin is gemaakt en er staat zo’n een derde op papier laat ik het zien aan de opdrachtgever of de kleuren een beetje overeen komen. Uiteraard wijkt dat altijd wel iets af van de foto. Hier kun je altijd nog op of aanwijzingen geven. Zoniet, dan ga ik gewoon lekker door! Als je het leuk vindt houd ik je op de hoogte zodat je kan meegenieten met het hele proces.

 • Het inpakken

  Zodra de tekening af is en jouw goedkeuring heb vraag ik je of je het resterende bedrag wilt overmaken. Na ontvangst van de betaling word uiteraard je tekening/schilderij zorgvuldig verpakt in bubbeltjespapier en stevige doos. Als je het leuk vindt kan ik hem ook mooi voor je inpakken. De kosten van de tekening is exclusief het verzenden.

Je kunt uiteraard ook persoonlijk langs komen om het resultaat te bekijken. Tevredenheidsgarantie: Het resterende betaal je alleen als je 100% tevreden bent met het eindresultaat, anders hoef je de tekening niet te nemen. Als je een lijst hebt mag je deze meenemen zodat ik hem voor je erin kan doen.

Achtergrondkleuren Pastelmat

Je kan er ook voor kiezen om de achtergrond niet te laten doen. Het papier heb je tegenwoordig in heel veel mooie kleuren en is soms net zo mooi .

Achtergrond kleuren met krijt

Bij deze tekening is specifiek rood en paars gekozen omdat die kleuren bij de persoon passen die het kreeg. Een achtergrond kan heel veel doen met een tekening. Het kan samen één worden en geeft vaak een iets meer neutrale achtergrond. Je kan er ook voor kiezen om juist een heel ander kleurtje of meerdere kleurtjes te kiezen zodat het beestje of persoon er ook echt uitspringt.

Laten we samen iets geweldigs maken!